VAUHTI - Skismøring og preppeutstyr

VAUHTI - Skismøring og preppeutstyr


VAUHTI - Skismøring og preppeutsyr. Finske Vauhti sine røtter strekker seg helt tilbake til 1935. Det er med andre ord snakk om en av de eldste, om ikke den aller eldste, skismøringsfabrikken som fortsatt er i virksomhet. Allerede i 1935 ble Vauhti skismøring avertert i finske aviser. Brødrene Aulis og Valt Tolsa startet opp produksjonen av skismøring i Virolahti sørøst i Finland. Deretter flyttet Vauhti via Jyväskylä og Harjavalta til det stedet der fabrikken nå ligger, i Joensuu.

I 1991 skjedde det endringer i bedriftens eierstruktur og det viktigste målet for det nye Vauhti ble at produktene skulle matche det ypperste nivå innenfor langrennssportens krav til innovasjon og kvalitet. For å forbedre produktene, samarbeidet man bl.a. med den finske statens forskningssentral VTT i flere produktutviklingsprogrammer. Samarbeidet med ulike aktører innen forskning og utvikling har fortsatt fram til i dag. Vauhti samarbeider også intensivt med flere langrennslandslag og eliteutøvere innen langrenn og skiskyting.

 

Vauhti kan i dag tilby et bredt sortiment av smøreprodukter og prinsippet det jobbes etter er at produktene alltid skal fungere på toppnivå innen skisporten. At produktet fungerer i konkurransesammenheng garanterer kvaliteten også på mosjonslppernes ski. Vauhti er ledende med å føre an utviklingen av nye produkter og produktgrupper. 

 

 

 

 

Vauhti & Finite Tools Smøreskolen, Quick and Easy feste

Vauhti & Finite Tools Smøreskolen, Quick and Easy Glide

Vauhti & Finite Tools Skismøreskolen 2015 - LDR